Pārlekt uz galveno saturu

IVSA Latvia – Iepazīsti mūs!

Attēla autors: No LBTU arhīva

Starptautiskā veterinārmedicības studentu asociācija (International Veterinary Students’ Association jeb IVSA) ir studentu pārvaldīta organizācija, kurā darbojās vairāk nekā 38 tūkstoši studentu no vairāk nekā 70 dažādām valstīm. Mūsu asociācija tiecas sniegt pienesumu visas pasaules dzīvniekiem un cilvēkiem, pielietojot veterinārijas studentu potenciālu un mērķtiecību, lai veicinātu veterināro prasmju, izglītības un zināšanu starptautisku pielietojumu. Tādejādi, viens no mūsu galvenajiem mērķiem ir celt kopējo veterinārās izglītības standartu visā pasaulē.

IVSA ir tava balss starptautiskajās veterinārmedicīnas organizācijās. Mēs tiekam uzaicināti uz diskusijām un sapulcēm, lai reprezentētu veterinārmedicīnas studentus globālā līmenī, piemēram, kongresu laikā ar citām IVSA partner - organizācijām kā WVA (Pasaules Veterinārārstu Asociācija) , EAEVE, WOAH, WSAVA un citām.

IVSA biedri saņem iespēju piedalīties arī apmaiņas programmās, kas ļauj dalībniekiem veikt individuālas vai grupu apmaiņas ar citām veterinārmedicīnas fakultātēm citās IVSA dalībvalstīs.

IVSA Latvia saved kopā visus veterinārmedicīnas studentus, kas studē Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātē (LBTU). IVSA Latvia tiecas apvienot veterinārmedicīnas studentus no visas pasaules ne tikai organizējot kultūras apmaiņas braucienus, bet arī piedāvājot interesantas iespējas un jautras aktivitātes viscaur mācību gadam. IVSA Latvia piedāvā saviem biedriem veterinārmedicīnas studentu un draugu tīklu no visas pasaules, apmaiņas braucienus ar dažādām valstīm, iespējas uzlabot savas prasmes un iegūt neatkārtojamas pieredzes. 

Jaunie biedri parasti tiek uzņemti septembrī, taču ir iespējams pievienoties IVSA Latvia jebkurā brīdī. Prasības dalībai ir būšana veterinārmedicīnas studentam un dalības maksas iemaksa. Dalībnieki, kas vēlas savu dalību pacelt jaunā līmenī, tiek iedrošināti kandidēt uz kādu no valdes amatiem. Katru gadu septembrī notiek nominēšana valdei un attiecīgi pēc tā arī vēlēšanas.

Vari sazināties ar mums jebkurā laikā!

  • Instagram konts: @ivsalatvia
  • Epasts: ivsalatvia@ivsamo.org

IVSA Latvia – Studentu liecības

Foto

 

"Uzdrīksties būt atšķirīgs – tas ir tas, kas atveda mani uz Latviju. Es nekad nebūtu iedomājusies, ka būšana valdes loceklim IVSA Latvia ļaus man nodibināt kontaktus ar cilvēkiem no visas pasaules. Taču te nu es esmu, izbaudot studiju procesu un studentu dzīvi pilnvērtīgi.  Studēšana LBTU ir labākais lēmums, ko es jebkad esmu pieņēmusi!" - Violet Adeline Wierbos, 3. kursa studente no Beļģijas

Foto

 

"Es pievienojos IVSA Latvia, jo vēlējos vairāk iesaistīties universitātes sociālajā dzīvē, padarīt savu laiku universitātē daudzveidīgāku un satikt līdzīgi domājošus cilvēkus. Savā pirmajā gadā IVSA Latvia un kā Junior Exchange Officer mēs sasniedzām vairākas vērā ņemamas lietas. IVSA man iemācīja uzņemties atbildību, uzlaboja manas laika plānošanas prasmes, lika man izkāpt ārpus savas komforta zonas, bet arī deva man jautrības mirkļus un jaunas draudzības! Cerams, ka arī turpmākajos studiju gados es varēšu dot savu pienesumu IVSA Latvia." - Evija Medvedeva, 3. kursa studente no Latvijas.

Foto

 

"Es izvēlējos studēt Latvijā mazo grupu un praktiski - orientēto nodarbību dēļ. Es ļoti rekomendētu LBTU jebkuram, kurš vēlas atklāt jaunas kultūras un iegūt vairāk “hands-on” pieredzi savās studijās. Tā kā visi tavā kursā sāk no jauna citā valstī, tad ir iespējams iegūt tuvus draugus uz mūžu." - Elena Koopmans, 4. kursa studente no Nīderlandes.

Foto

 

"Es pieredzēju to, ka IVSA Latvia piemīt liels potenciāls.  Taču diemžēl mums ir maz dalībnieku, kuri ir tiešām aktīvi. Daudz struktūras un pieredzes tika zaudēts Covid pandēmijas laikā, kuru mums vajadzētu mēģināt atgūt. Būšana galvenajam apmaiņu organizatoram (Exchange Officer) bija laikietilpīgs darbs. Centieni no tā iegūt vislielāko labumu bija pieredze, kas bagātināja manu dzīvi.” - Franziska Früh, 3. kursa studente no Vācijas.

Foto

 

"Jau no 1. kursa mani interesēja, kāda ir starptautisko studentu dzīve mūsu fakultātē. Dalība IVSA satuvināja mani ar maniem kursabiedriem no citām valstīm un deva man iespēju iepazīt starptautiskos studentus no citiem gadiem. Es esmu piedalījusies arī divās IVSA apmaiņās, un šīs pieredzes mainīju manu perspektīvu uz daudzām lietām. Man IVSA ir veids, kā sakontaktēties un dalīties pieredzē ar citiem veterinārmedicīnas studentiem no citām valstīm. - Marija Ostrovska, 5. kursa studente no Latvijas.
Foto

 

"Veterinārmedicīnas studēšana Latvijā ir piedzīvojums, par ko es vēl pirms dažiem gadiem nebūtu uzdrīkstējusies sapņot, taču tas bija labākais lēmums, ko es jebkad esmu pieņēmusi. Lai gan valodu barjera reizēm var būt apgrūtinoša, tā tāpat ir ļoti īpaša pieredze, ko es nekad negribētu mainīt." - Meike Faber, 3. kursa studente no Nīderlandes.

Foto

 

"Mūsu universitāte piedāvā efektīvu studiju programmu veterinārmedicīnā. Kā starptautiskais students es iegūstu daudz praktisku zināšanu un iemaņu, lai būtu zinošs vetārsts. Šī programma sniedz arī starptautiskas iespējas satikt citus cilvēkus no citām universitātēm. Es esmu lepns students un priecājos, ka studēju šajā universitātē." - Abdullah Mohamed Sherief, 3. kursa students no Indijas

Foto

 

"Universitāte piedāvā daudz praktisku mācību kursu mazās darba grupās. Tu vari saņemt daudz uzmanības no pasniedzējiem un tu neesi tikai kārtējais students. Šeit pastāv lieliskas iespējas mācīties un izzināt, piemēram, Erasmus+ programmas. Studējot veterinārmedicīnu Latvijā, tu tiešām iegūsti iespēju kļūt par ko vairāk kā vidējo vetārstu!"- Veerle Maessen, 3. kursa studente no Nīderlandes.

Foto

 

"Profesori ir laipni un iejūtīgi pret saviem studentiem un fakultāti. Viņiem ir daudz pacietības un viņiem ļoti rūp savi studenti. Mēs mācāmies daudz praktisku iemaņu un mums uztic pašiem izmēģināt lietas. Un Latvijā ir daudz mežu un arī interesantas pilis, ko izpētīt. Kā arī es rekomendētu ķiplokmaizi, 10/10." - Philip Nicklas Engwerth, 5. kursa students no Vācijas

Pievienots 21/08/2023