Pārlekt uz galveno saturu

Nāc sacensties tu un izaicini draugu LLU Universiādē

Attēla autors: No LLU arhīva

Badmintons iekštelpās nav populārākais sporta veids, taču ir lielisks  izaicinājums, lai pārbaudītu savas spējas. Pienācis brīdis, kad ik vienam studentam ir iespēja patrenēties un parādīt ko viņš māk šajā sportā, jo jau 26.februārī  plkst.17:30 Latvijas Lauksaimniecības Universitātes  sporta centrā Raiņa ielā 1  notiks Universiāde badmintonā.

Uz šo badmintona turnīru jau 29. reizi tiek aicināti visi ar vēlmi izmēģināt savus spēkus badmintona individuālajā meistarībā. Vienspēles notiks gan sieviešu, gan vīriešu kategorijās, izmantojot sporta centra sagādātās bumbiņas. Turnīrs tiks aizvadītas saskaņā ar Pasaules badmintona federācijas (BWF) noteikumiem līdz 2 setu uzvarai.

Jāatzīmē, ka šogad studenti mērosies savos spēkos, lai izcīnītu galveno balvu, kas vēl ir noslēpums, bezmaksas LLU sporta zāles un baseina pieeju, kā arī godu aizstāvēt LLU vārdu valsts Universiādes izlases sastāvā.

Pieteikšanās iespējama  norises dienā sporta centrā līdz plkst. 17.30, kā arī savlaicīgi rakstot e-pastā: jbk@jbk.lv vai zvanot turnīra galvenajam tiesnesim Kristianam Rozenvaldam līdz 26. februāra plkst. 17.30, tālruņa numurs: 29546666.

Cerībā, ka šis gads izcelsies ar rekordlielu dalībnieku skaitu, LLU sporta pasākumu organizators Česlavs Mateikovičs stāsta: “Ir ļoti svarīgi iekļaut badmintonu LLU Universiādē, jo tā popularitāte ar katru ir augusi studentu vidū. It īpaši ārzemju studenti ir iecienījuši šo sporta veidu, tādējādi badmintons ir kalpojis par lielisku līdzekli, lai latviešu un ārzemju studenti socializētos un iepazītu viens otru paralēli iesaistoties fiziskās aktivitātēs un sportotu.”

 Pagājušajā Universiādē no 38 dalībniekiem bija arī vairāki LLU ārzemju studenti, kas veiksmīgi startēja vairākās disciplīnās. Vienspēlēs pārliecinošu uzvaru vīriešu kategorijā ieguva Kristaps Kalniņš (LF) un sieviešu Elza Lote Buša (VM) . Taču kopvērtējumā uzvaras laurus gan sievietēm, gan vīriešiem plūca Meža fakultāte.

Pateicoties Latvijas badmintona federācijas piešķirtajam Pasaules badmintona federācijas skolu programmas “Shuttle time” badmintona inventāram, LLU sporta centrs ir īpaši aprīkots ar augsta līmeņa ekipējumu, kas ļauj sportistiem maksimāli kvalitatīvi uzlabot un parādīt savu sniegumu. Tas būs pieejams arī sacensību dalībniekiem visa turnīra laikā.

Lai palielinātu izredzes izcīnīt uzvaru, iespējami arī sagatavošanās trenniņi norises vietā. Pieteikšanās un plašāka informācija zvanot vai rakstot galvenajam tiesnesim Kristiānam Rozenvaldam (e-pasts: jbk@jbk.lv, tālrunis: 29546666).

Pievienots 27/02/2020