Pārlekt uz galveno saturu

LLU sākusies uzņemšana pamatstudijās un maģistrantūrā

Attēla autors: No LLU arhīva

Šodien, 4. jūlijā, no plkst. 9.00 darbu sākuši Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) uzņemšanas speciālisti Jelgavas pilī, lai pieņemtu studētgribētāju pieteikumus pamatstudijām un maģistra studijām, kā arī apstiprinātu jau elektroniski iesniegtos pieteikumus pamatstudijām. Šogad LLU pamatstudiju līmenī atklājusi uzņemšanu 27 pamatstudiju programmās, savukārt maģistra līmenī LLU piedāvā studijas 18 studiju programmās.

Jelgavas pils uzņemšanas punktā studētgribētāji var pieteikties studijām, uzrādot personu apliecinošus un izglītības dokumentus, izvēlēties sev interesējošās studiju programmas, apstiprināt jau elektroniski izveidotos pamatstudiju pieteikumus, kā arī samaksāt skaidrā naudā studiju reģistrācijas maksu, kas ir noteikta EUR 30 apmērā neatkarīgi no izvēlēto studiju programmu skaita. Jāpiebilst, ka topošie maģistranti, kuri iepriekš absolvējuši LLU, ir vienīgie, kuriem nav jāierodas klātienē, tādējādi viņi var pieteikties studijām elektroniski LLU IS, izmantojot savus pieejas datus.

Uzņemšanas pirmās dienas rītā Jelgavas pilī bija ieradušies topošie studenti gan no Jelgavas, gan visas Latvijas, starp kuriem bija Jēkabpils iedzīvotāja Laura Āboliņa, kura šogad kā pirmā uzrādīja dokumentus un apstiprināja pieteikumu LLU uzņemšanas punktā. Viņas pirmā studiju izvēle ir LLU īstenotā studiju programma "Veterinārmedicīna".

"Šogad esmu beigusi Smiltenes tehnikuma studiju programmu "Veterinārmedicīna", kur ieguvu veterinārārsta asistenta kvalifikāciju. LLU esmu apmeklējusi "Ēnu dienas", "Atvērto druvju dienas" un piedalījusies akcijā "Skolēns - seko studentam", tādējādi esmu iepazinusies un uzzinājusi aktuālo informāciju gan par LLU, gan par Veterinārmedicīnas fakultāti (VMF). Tā kā Latvijā LLU ir vienīgā augstskola, kur piedāvā studēt veterinārmedicīnu, kā arī par šo studiju programmu un augstskolu ir labas atsauksmes, tad mana izvēle viennozīmīgi bija studēt Jelgavā," stāsta LLU topošā studente L. Āboliņa. 

Pirmajā uzņemšana stundā LLU uzņemšanas punktā pieteikumus iesnieguši 37 studētgribētāji. Kopumā pamatstudijās saņemti 111 pieteikumi, no kuriem LLU īstenotās studiju programmas kā pirmā prioritāte minētas 35 reizes, bet maģistrantūrā 38 pieteikumi.

Turpmākajās darbadienās līdz 11. jūlijam Jelgavas pilī uzņemšanas speciālisti strādās no plkst. 9.00 līdz 18.00, bet 8. jūlijā (sestdienā) no plkst. 10.00 līdz 13.00. Savukārt 11. jūlijā no plkst. 20.00 līdz pusnaktij Jelgavas pils būs vienīgā visā Latvijā, kurā Uzņemšanas nakts pasākuma ietvaros vēl varēs pieteikties studijām kādā no 11 Latvijas augstskolām. Šogad Uzņemšanas nakts ir īpašs notikums LLU, jo tā norisināsies jau desmito reizi.

No 26. jūnija līdz 4. jūlija rītam LLU ir saņēmusi 885 elektroniskus pieteikumus un kā pirmā prioritāte ir izvēlēta 219 reflektantiem.  Kā tika informēts iepriekš, jau no 26. jūnija līdz 11. jūlijam plkst. 16.00, izmantojot portālā www.latvija.lv e-pakalpojumu "Elektroniskā pieteikšanās studijām pamatstudiju programmās”, topošie studenti var elektroniski pieteikties pamatstudijām kādā no 12 Latvijas augstskolām, tostarp LLU īstenotajām programmām. Savukārt no 4. jūlija topošajiem studentiem ir iespēja klātienē uzrādīt dokumentus un apstiprināt savus pieteikumus, kas ir obligāts nosacījums, lai piedalītos uzņemšanas konkursā. Tie studētgribētāji, kas būs elektroniski pieteikušies pamatstudijām, bet nebūs ieradušies klātienē kādā no vienotās uzņemšanas sistēmas augstskolām, uzņemšanas konkursā nepiedalīsies.

E-pakalpojums "Elektroniskā pieteikšanās studijām pamatstudiju programmās" pieejams studētgribētājiem portāla www. latvija.lv sadaļā "Izglītība". Pakalpojumu var izmantot, autentificējoties ar e-parakstu, e-ID vai komercbanku autentifikācijas rīkiem.

Vienotajā uzņemšanā piedalās arī Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Universitāte, Banku augstskola, Daugavpils Universitāte, Informācijas Sistēmu menedžmenta augstskola, Liepājas Universitāte, Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija, Ventspils Augstskola un Vidzemes Augstskola. Konkurss vienotajā uzņemšanā norisināsies divās kārtās, un pirmajai no tām pieteikumu varēs iesniegt līdz 11. jūlijam.

Fotoieskats no uzņemšanas.

Pievienots 04/07/2017