Pārlekt uz galveno saturu

Kursi sertifikāta iegūšanai "Radiācijas drošība rentgendiagnostikā"

Sākas
Beidzas
Vieta
LBTU Veterinārmedicīnas fakultātē

Lektori: Olga Ponomarjova, Aija Mālniece, Armands Vekšins, Aleksandrs Ozols. 

Reģistrācija kursiem pieejama, izmantojot šo saiti. Apmaksa par kursiem jāveic līdz 18. 

Pēcdiploma apmācības veterinārmedicīnas speciālistiem sertifikāta iegūšanai, kas praksē strādā ar rentgendiagnostikas iekārtām, pamatojoties uz MK 2015. gada 22. decembra noteikumiem Nr. 752 "Kārtība, kādā licencē un reģistrē darbības ar jonizējošā starojuma avotiem”. Resertifikācija paredzēta ik pēc 5 gadiem. Apmācības ir vērtīgas arī tiem, kas vēlas atjaunot savas zināšanas radiācijas drošībā, nostiprināt piedāvātos tematus. Iespējama dalība arī bez testa daļas. Programma apstiprināta Valsts Vides dienesta radiācijas drošības centrā, Latvijas Veterinārārstu biedrībā un LBTU VMF.

Kursu vadītāji

Docents, Dr.med.vet. Armands Vekšins - darbības virzieni: vizuālā diagnostika, terapija Absolvējis LBTU Veterinārmedicīnas fakultāti 2014. gadā. Šobrīd strādā LBTU Veterinārajā klīnikā un LBTU Klīniskajā institūtā, studentiem vadot praktiskās nodarbības klīniskajā un laboratoriskajā diagnostikā, kā arī radioloģijā. No 2016. - 2020. gadam LBTU Mazo dzīvnieku klīnikas nodaļas vadītājs. Ikdienā praktiski strādā mazo dzīvnieku iekšķīgo slimību un radioloģijas disciplīnā, LBTU Veterinārajā klīnikā veicot rentgenogrāfiskos un datortomogrāfijas izmeklējumus. Radioloģijas zināšanas apguvis stažējoties Justus Liebig Universitātē, Vācijā, ESAVS un citos kursos. 2019. gadā ieguvis doktora grādu.

Olga Ponomarjova - veterinārārste, absolvējusi LBTU VMF 2008. gadā. Līdz 2013. gadam strādāja SIA "VIC"; veterinārajā klīnikā, pašreiz strādā LBTU Veterinārajā klīnikā, darbības virzieni - mazo dzīvnieku iekšķīgās slimības, vizuālā diagnostika (radioloģija, datortomogrāfja). 2014. gadā stažējusies Gīsenes Universitātes klīnikā un 2015. gadā Bernes Universitātes klīnikā vizuālās diagnostikas jomā. Kopš 2015. gada studē LBTU doktorantūrā.

Aleksandrs Ozols - veterinārārsts, Mag. med. vet., pieredzējis VMF pasniedzējs ilgu laiku. Kopš 2011. gada privātprakses "Sensovet" vadītājs. Prakse balstīta uz neiroķirurģiju un nervu sistēmas izmeklējumiem, ieskaitot magnētisko rezonansi un medikamentu līmeņu noteikšanu asinīs.

Aija Mālniece - LBTU VK Lauksaimniecības dzīvnieku nodaļas galvenā veterinārārste. Dr.med.vet., docente darbības virzieni - terapija, ganāmpulka veselība, ķirurģija.

Kursu programma

Samaksu lūdzam veikt uz norādīto kontu:

Veterinārmedicīnas Izglītības Centrs SIA
40003409467
K. Helmaņa iela 8, Jelgava LV – 3004
SEB banka UNLALV2X
LV63UNLA0008000467036

Ja nepieciešams rēķins, lūdzam to norādīt reģistrējoties un rēķins Jums tiks nosūtīts uz Jūsu norādīto e-pastu. Vairāk kā 5 dalībniekiem no viena uzņēmuma - rēķinam tiek piemērota atlaide.

Jautājumu gadījumā lūdzam rakstīt vicpasts@gmail.com vai zvanīt 29449939 (Sandra) 26341796 (Anete).

Apmācības pieteiktas LVB kā kvalifikācijas celšanas pasākums.

Lai iegūtu sertifikātu, jānokārto vismaz 70 % no daudzizvēļu testa. Sertifikātu dalībnieki saņems personīgi.

Pievienots 20/09/2022
Portāla administrators