Pārlekt uz galveno saturu

Sveicam 2018. gada studentu zinātniskās konferences uzvarētājus

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Veterinārmedicīnas fakultātes (VMF) studenti uzrādījuši augstus sasniegumus 2018. gada studentu zinātniskajā konferencē “Students on their Way to Science”/ "Studenti ceļā uz zinātni".  

Galveno balvu no Latvijas Veterinārārstu biedrības saņēma Endija Maraka, Veterinārmedicīnas fakultātes 3. kursa studente. Studente izstrādāja darbu par tēmu “Mastitis HP3 PCR KIT sensitivity”, kā zinātniskā darba vadītāja: Dr.med.vet., profesore Anda Valdovska.

1. vietā Anete Niemi, kura saņēma dāvanu no SIA „Universitātes Vetfonda“. Studente pašlaik studē Veterinārmedicīnas fakultātes 6. kursā un izstrādāja darbu par tēmu “Principles of welfare assessment of farmed salmonids in Latvia”, kā zinātniskā vadītāja: Dr.med.vet., docente Ruta Medne.

2. vietā Zane Baļuka, kura saņēma dāvanu no SIA „Universitātes Vetfonda“. Studente pašlaik studē Veterinārmedicīnas fakultātes 6. kursa studente un izstrādāja darbu par tēmu “Microbiological contamination of drinking water from wells ans borehole in villages”, kā zinātniskā vadītāja: Dr. med. vet., profesore Anda Valdovska.

Savukārt 3. vietā ierindojās Veterinārmedicīnas fakultātes 3. kursa studente Marta Barbara Bergmane, kura izstrādāja darbu par “Epidemiology of ocular disorders presumed to be inherited in examined purebred dogs in Latvia” un saņēma balvu no SIA „Universitātes Vetfonda“. Zinātniskā vadītāja: Dr. med. vet., asoc. profesore Līga Kovaļčuka.

Bet veicināšanas balvas no VMF saņēma Amanda Astra, Marks Aļbovs, Guna Ringa-Karahona un Andris Grasbergs. Amanda Astra studē Veterinārmedicīnas fakultātes 2. kursā. Studente izstrādāja darbu par tēmu “Mare pregnancy determining with atraumatic methods”. Zinātniskais vadītājs: Dr. biol., profesore Aija Ilgaža. Marks Aļbovs ir Veterinārmedicīnas fakultātes  2. kursa students, kurš izstrādāja darbu par tēmu “Concepts and clinical applications for therapeutic plasma exchange and plasmapheresis in veterinary medicine”, kā zinātniskais vadītāja: Dr. biol., profesore Aija Ilgaža. Savukārt Guna Ringa-Karahona ir VMF 2. gada doktorante un Andris Grasbergs ir Veterinārmedicīnas fakultātes 6. kursa students, kuri izstrādāja darbu par tēmu “Protocols for successful multiple ovulation and embryo transfer in genofond cow in Latvia”, zinātniskais vadītājs: Dr. biol., docente Ilga Šematoviča.

Pievienots 26/04/2018