Pārlekt uz galveno saturu

VIC organizēts seminārs - Jēru mirstības postmortāla izmeklēšana

Attēla autors: No LLU arhīva

Seminārā radīsim atbildes uz šadiem jautājumiem - kā saprast, kas notiek aitu ganāmpulkā? Kā saimniekam atbildēt uz jautājumu, kāpēc tik daudz jēru pēkšņi nomirst un vai tiešām visus jērus mātes pašas ir nogulējušas? Kā atšķirt, vai jērs piedzimis dzīvs vai nedzīvs? Kā noteikt, vai jērs uzņēmis pirmpienu pietiekamā daudzumā? Kur visraksturīgāk meklēt baltmuskuļu slimības pazīmes? Vai ir iespējams pēc nāves noteikt stingumkrampju diagnozi? Kādas izmaiņas raksturīgas Šmalenbergas skartajiem jēriem? Kam jāpievērš uzmanība sekcējot jaundzimušus jērus? Kādas varētu izskatīties sekciju veidlapas? Ko parasti nepamana sekcijās? Kā ērtāk un pareizāk veikt jēru sekcijas saimniecībā? Kuros gadījumos un kas būtu jāsūta uz laboratoriju izmeklēšanai? Uc.

2015.gada 10.aprīlī 9:00 – 16:30 LLU VMF rīko semināru

Jēru mirstības postmortāla izmeklēšana

Lektori:

Ilze Matīse-VanHoutana – Veterinārais patologs ar 15 gadu ilgu praktisko pieredzi patoloģijā, pamati likti mācoties un praktizējot ASV. Kopš 2004.gada - Amerikas Veterinārās Patologu asociācijas (ACVP) Diplomāte. Ilze ir mācījusi patoloģiju studentiem gan ASV, gan Latvijā. Par savām plašajām zināšanām un spēju grūti saprotamas lietas pasniegt viegli uztverami, lektore semināros novērtēta īpaši atzinīgi.

Inga Pigiņka-Vjačeslavova – Veterinārais patologs ar 8 gadu ilgu praktisko pieredzi patoloģijā ZI BIOR patoloģijas nodaļā, LLU VMF doktorante, pat.anat. pasniedzēja LLU VMF studentiem, pieredze semināru vadīšanā veterinārārstiem.

Aija Šneidere - aitu veterinārārste, šķirnes aitu audzētavas "Mikaitas" īpašniece, liela pieredze aitu veterinārijā Latvijā un savā šķirnes aitu saimniecībā. Konkursa "Senču aicinājums 2013" laureāte. Vadījusi seminārus veterinārārstiem, aitu audzētājiem. Iemīļota prakšu vadītāja studentu vidū.

Sīkāka informācija šeit!

Pievienots 19/03/2015