Pārlekt uz galveno saturu

LLU turpina uzņemšanu brīvajās pamatstudiju un augstākā līmeņa studiju vietās

Ar reflektantu reģistrēšanos un studiju līgumu slēgšanu jūlija vidū noslēdzās pamatuzņemšana Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU). Taču no 25. jūlija līdz 25. augustam uzņemšana turpinās brīvajās pamatstudiju un augstākā līmeņa studiju vietās. Studētgribētājiem vēl ir pieejamas gan maksas, gan valsts finansētās jeb "budžeta" vietas.

Līdz šim studiju līgumus LLU noslēguši 781 pamatstudiju un 277 maģistrantūras reflektanti, tādējādi kopumā studijas 1. kursā rudenī varētu sākt vismaz 1058 jaunie studenti. Salīdzinājumā ar iepriekšējā gada jūliju kopējais noslēgto līgumu skaits ir līdzīgs, kaut gan šajā mācību gadā vidējo izglītību ieguvušo skolēnu skaits ir bijis būtiski zemāks nekā iepriekš.

Studētgribētājiem, kas nepaspēja pieteikties studijām jūlija sākumā, ir pieejamas maksas studiju vietas visās LLU piedāvātajās studiju programmās, izņemot maģistra studiju programmas Pārtikas tehnoloģijas fakultātē. Turklāt vēl ir iespējams iegūt valsts finansētas pamatstudiju (bakalaura) vietas programmās "Būvniecība", "Zemes ierīcība un mērniecība", "Vide un ūdenssaimniecība", "Lauksaimniecība", "Lauksaimniecības inženierzinātne", "Lietišķā enerģētika", "Kokapstrāde", "Pārtikas produktu tehnoloģija". Savukārt augstākā līmeņa studijās valsts finansētās vietas ir pieejamas programmās "Lauksaimniecība", "Lauksaimniecības inženierzinātne", "Būvniecība", Vides, ūdens un zemes inženierzinātnes", "Koksnes materiāli un tehnoloģija" un "Informācijas tehnoloģijas". Lielākajā daļa programmu pieejamo “budžeta” vietu skaits ir ļoti neliels, tāpēc interesenti ir lūgti pirms došanās uz fakultāti piezvanīt uz tās dekanātu un noskaidrot, vai tās vēl ir pieejamas.

Turklāt uzņemšana arī turpinās vienīgajā LLU piedāvātajā studiju programmā "Organizāciju un sabiedrības pārvaldes socioloģija", kas apgūstama tālmācībā - e-studiju formā.

Pieteikšanās studijām notiek katru darbadienu no plkst. 9.00 līdz 16.00 LLU fakultātēs. Studētgribētājiem līdzi jāņem pase vai identifikācijas karte un izglītības dokumenti, kā arī studiju pieteikuma maksu apliecinošs dokuments. Ja šogad pieteikuma maksa jau ir veikta, otrreiz tā nav jāmaksā. Detalizētu informāciju par pieejamajām studiju vietām, fakultāšu kontaktiem un LLU bankas rekvizītiem lūgums skatīt raksta pielikumā.

Informācija par brīvajām studiju vietām pamatstudijās .

Informācija par brīvajām studiju vietām augstākā līmeņa studijās.

Pievienots 25/07/2017