Pārlekt uz galveno saturu

Pēdējā iespēja pieteikties studijām – LLU Uzņemšanas nakts

Attēla autors: No LLU arhīva

Kamēr Latvijā popularitāti bauda Muzeju naktis, Baznīcu naktis, Zinātnieku naktis un dažādas citas diennakts tumšā laika aktivitātes, daudz klusāk, bet nopietnāk 11. jūlijā Jelgavas pilī norisināsies Uzņemšanas nakts, kas ir pēdējā iespēja studētgribētājiem pieteikties studijām Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU), kā arī ikvienā citā vienotās uzņemšanas sistēmas (www.latvija.lv/studijas) augstskolā Latvijā. Svarīgi zināt, ka Uzņemšanas nakts laikā no plkst. 20.00 līdz 24.00 studijām pieteikumus pieņems tikai Jelgavā.

Uzņemšanas nakts tradīcijas Jelgavā šogad norisināsies jau 10. reizi. Tā ir unikāla iespēja studētgribētājiem ārpus darba laika pieteikties studijām LLU pamatstudiju un augstākā līmeņa studiju programmās, kā arī to augstskolu programmās, kuras piedalās vienotajā elektroniskās uzņemšanas sistēmā portālā latvija.lv. Turklāt LLU Jelgavas pils būs vienīgā vieta Latvijā, kur pēdējās uzņemšanas stundās jau izveidotajos un apstiprinātajos pieteikumos vēl varēs veikt izmaiņas, vai nu mainot studiju prioritātes, vai pievienojot jaunas.

Kā liecina iepriekšējo gadu pieredze, šādu iespēju lielākoties izmanto vai nu topošie maģistranti, kas piesakās uz LLU maģistra programmām, vai arī jaunieši, kas jau iepriekš ir izveidojuši pamatstudiju pieteikumus un vēlas tos izmainīt. Līdz ar to Jelgavas pili naktī apmeklē ne tikai studētgribētāji no vietējā reģiona, bet visas Latvijas.

Jelgavas pils, kurā notiek jauno studentu uzņemšana, ir Baltijā lielākā Baroka laika pils, kas savu īpašo krāšņumu iegūst tieši naktī, kad tā izgaismota un spoguļojas Lielupes ūdeņos. Tāpēc Uzņemšanas naktī ikvienam tiek piedāvāts ne tikai pieteikties studijām, bet arī izbaudīt Jelgavas pils majestātiskumu un senatnīgos gaiteņus, kuros tieši šajā naktī, iespējams, “atdzīvosies” savulaik hercogiem iemīļotas aktivitātes.

Tiekamies Jelgavā – vietā, kur top veiksmīgas karjeras!

Pievienots 10/07/2017