Pārlekt uz galveno saturu

Pirmajā uzņemšanas dienā popularitāti guvušas veterinārmedicīna un uzņēmējdarbības vadība

Attēla autors: No LLU arhīva

4. jūlijā sākās uzņemšana LLU studiju programmās, un jau pirmajā dienā redzamas ļoti dažādās topošo studentu studiju intereses, kurās līdzās biozinātnēm dominē arī sociālās un inženierzinātnes.

Pirmajā uzņemšanas dienā Jelgavas pilī studiju pieteikumus apstiprināja 158 pamatstudiju reflektanti, kas ir tikpat daudz kā pagājušajā gadā pirmajā uzņemšanas dienā. Turklāt LLU studiju programmas pieteikumos izvēlētas 572 reizes, no kurām 170 ir pirmās prioritātes izvēles. Visvairāk pirmās prioritātes pieteikumu saņemti studiju programmās "Veterinārmedicīna”, "Mežinženieris”, "Informācijas tehnoloģijas ilgtspējīgai attīstībai”, "Lauksaimniecība”, "Datorvadība un datorzinātne” un "Ekonomika".

Savukārt maģistra studijās saņemti 89 pieteikumi, kuros lielākais pieteikumu skaits ir studiju programmās "Uzņēmējdarbības vadība”, "Projektu vadība”, "Mežzinātne”, "Ekonomika” un "Pārtikas higiēna”.

"Vienmērīga reflektantu plūsma Jelgavas pilī bija visas dienas garumā, lai gan vairāk pieteikumu saņēmām līdz agrai pēcpusdienai. Pamatstudijās topošo studentu izvēles ir ļoti pārdomātas, un, uzrādot dokumentus, viņi vairs nemeklē potenciālās studiju programmas, kur studēt, bet mērķtiecīgi apstiprina savu jau elektroniskajā pieteikumā veikto izvēli. Lai gan pieteikumu skaits maģistra studijās pēc pirmās dienas ir lielāks, nekā pagājušajā gadā šajā pašā laika posmā, klātienē novērojām mazāku topošo maģistrantu plūsmu, jo LLU absolventiem ir pieejama elektroniskā pieteikšanās un Jelgavas pilī ierodas tikai citu augstskolu absolventi, kuri plāno maģistra studijas pie mums Jelgavā,” stāsta Studiju centra vadītāja Sandra Sproģe.

Jau iepriekš informējām, ka uzņemšana LLU pamatstudiju un maģistrantūras studiju programmās šogad notiek no 4. līdz 11. jūlijam - darbadienās no plkst. 9.00 līdz 18.00, bet sestdien, 8. jūlijā no plkst. 10.00 līdz 13.00. Uzņemšana noslēgsies 11. jūlijā ar Uzņemšanas nakti, kura norisināsies jau desmito gadu un kuras laikā ikviens studētgribētājs varēs ierasties Jelgavas pilī un no plkst. 20.00 līdz 24.00 aizpildīt studiju pieteikumu.

Pievienots 05/07/2017