Pārlekt uz galveno saturu

Nav nozīmes attālumam un vecumam: sākusies elektroniskā pieteikšanās pamatstudijām

Attēla autors: No LLU arhīva

No 26. jūnija portālā www.latvija.lv sākusies elektroniskā pieteikšanās LLU 27 pamatstudiju programmām, kurās studijas var sākt ikviens vidējo izglītību ieguvušais. Tas ir pirmais solis, lai piedalītos 2017./2018. studiju gada uzņemšanas konkursā. Tādējādi attālums līdz elektroniskam studiju pieteikumam mērāms pāris datorklikšķu attālumā. Taču svarīgi atcerēties, ka pēc elektroniskā pieteikuma aizpildīšanas visiem studētgribētājiem gan būs jāveic arī otrais solis - jāapstiprina elektroniskais pieteikums klātienē no 4. līdz 11. jūlijam un jāuzrāda personu apliecinošie un izglītības dokumenti.

Elektroniskā pieteikšanās portāla www.latvija.lv/studijas e-pakalpojumā "Elektroniskā pieteikšanās studijām pamatstudiju programmās" ir pieejama visās LLU īstenotajās pamatstudiju programmās:

Kopumā LLU jaunajiem studētgribētājiem 2017./2018. studiju gadā piedāvā 729 valsts finansētās pamatstudiju vietas, un uz jebkuru no tām varēs pretendēt, aizpildot elektronisko pieteikumu. Turklāt konkursā tiek piedāvātas arī maksas studiju vietas.

Vecumam nav nozīmes! Uzņemšanas konkursā par studiju vietām var piedalīties gan tie vidējās izglītības iestāžu absolventi, kuri ir kārtojuši centralizētos eksāmenus, gan tie, kuri vidusskolas gaitas beiguši līdz 2004. gadam un centralizētos eksāmenus nav kārtojuši. Savukārt ja jau esat ieguvuši augstāko izglītību kādā nozarē, nav aizliegts startēt pamatstudiju konkursā atkārtoti un sekmīga rezultāta gadījumā iegūt izglītību arī citās nozarēs.

Tāpat arī attālumam līdz Jelgavai nav nozīmes! Apstiprināt elektronisko pieteikumu vai pieteikties LLU pamatstudijām klātienē jūlija sākumā būs iespējams jebkurā no vienotās uzņemšanas augstskolu uzņemšanas kontaktpunktiem. Tā kā LLU piedalās vienotajā augstskolu uzņemšanas sistēmā, studiju pretendentiem būs pieejami 17 klātienes punkti visā Latvijas teritorijā. Līdz ar to - ja jaunais studētgribētājs savās studiju prioritātēs būs norādījis kādu no iepriekš minētajām LLU studiju programmām, elektronisko pieteikumu viņš varēs apstiprināt vai nu LLU uzņemšanas kontaktpunktā Jelgavas pilī (Lielā iela 2, Jelgava), vai arī kādā citas augstskolas, kas piedalās vienotajā uzņemšanā, kontaktpunktā. Detalizēta informācija par augstskolu kontaktpunktu atrašanās vietām un darba laikiem aplūkojama šeit.

Savukārt elektroniskā pieteikšanās (LLU absolventiem) un pieteikumu pieņemšana maģistra studijām klātienē Jelgavas pilī būs iespējama no 4. līdz 11. jūlijam. Plašāka informācija par studiju iespējām maģistra studiju programmās atrodama šeit.

Uz tikšanos Jelgavā – vietā, kur top veiksmīgas karjeras!

Pievienots 28/06/2017