Pārlekt uz galveno saturu

Vebināru cikls "Jēru augšanas ātruma novērtējums, saimniecības datu analīze, sadarbība ar aitu audzētāju"

Sākas
Beidzas
Vieta
Tiešsaistē

VIC vebināru cikls: Jēru augšanas ātrums, saimniecības dati – to nozīme, sadarbība starp veterinārārstu un aitu audzētāju. Šķirņu ekonomiskais pamatojums, ganāmpulka aizsardzība pret plēsējiem.

Aicinām aitu audzētājus un veterinārārstus uz 3  x 90 min virtuālām tikšanās reizēm ar Emily Gascoigne un Mats Meriste. 

Vebināru valoda: angļu ar secīgu tulkojumu latviešu valodā

programma

Informācijai! Aitu audzētājiem gan veterinārārstiem piedāvājam piedalīties trīs vebināros (piemēram, aitu audzētājiem tie ir 20. janvāris, 28.janvāris un 4. februāris, savukārt veterinārārstiem -  21. janvāris,  28. janvāris un 4. februāris.

Lektori: 

Emily Gascoigne MA VetMB DipECSRHM MRCVS RCVS Recognised Specialist in Sheep Health and Production, Veterinary Surgeon, Synergy Farm Health

Emily Gascoigne 2012. gadā absolvējusi Kembridžas universitāti Lielbritānijā un uzreiz pēc tam uzsākusi internatūru Karaliskajā veterinārajā koledžā (the Royal Veterinary College) un Synergy Farm Health. Internatūru noslēgusi 2013.gadā, pievienojās Synergy Farm Health. Specializējas piena govju veterinārmedicīnā, lektores īpašā interese ir aitu un kazu medicīna, īpaši - ganāmpulka veselības plānošana, ražošanas zaudējumu samazināšana aitu ganāmpulkā, jaundzimušo veselība un infekcijas slimības.

2018. gadā beigusi rezidentūru Dr. Fiona Lovatt uzraudzībā un ieguvusi Eiropas diplomu mazo atgremotāju veselības menedžmentā. Viņa ir RCVS atzīta speciāliste aitu veselības un ražošanas jomā. Viņa ir arī Kazu veterinārās biedrības, Aitu veterinārās biedrības komitejas locekle un Lielbritānijas liellopu veterinārās asociācijas locekle. Regulāri publicē rakstus lauksaimniecības un veterinārajā presē, aktīvi piedalās klīniskajā pētniecība gan praksē, gan pasniedz studentiem un regulāri vada aitkopju mācības. Lektore "brīvo laiku" pavada kopā ar savu Hebridīnas un Bezragu Dorsetas šķirņu aitu ganāmpulku.

Mats Meriste – Igaunijā un Latvijā labi pazīstams un atzīts aitu audzētājs, cirpējs. Labprāt piekrita dalīties ar savu un Igaunijas pieredzi! Mats Meriste pēc izglītības ir biologs, ģeogrāfs ar maģistra grādu, kura aizraušanās un liela daļa dzīves ir tieši aitkopība!

Vebināru secīgu tulkošanu veiks LLU VMF docente, veterinārārste Aija Mālniece.

Vebināru ideja īstenota, pateicoties Aijas Šneideres, Daces Trupānes un Oskara Mincāna iniciatīvai.

Visiem reģistrētiem dalībniekiem būs iespēja vērot vebināra ierakstus sev vēlamā laikā līdz pat 04.03.2021.

Reģistrēties iespējams jebkurā laikā pirms un pēc vebināru tiešraidēm līdz pat 1.03.2021.

Katra vebināra noslēgumā ir iespēja uzdot jautājumus lektoram tiešraidē.

* Lai dalība noritētu bez tehniskām ķibelēm, pievienošanās iesakām plānot vismaz 30 min pirms sākuma (no 18:00).

Jebkurš viens vebinārs veterinārārstiem EUR 10 (studentiem, mācībspēkiem EUR 5), jebkuri divi vebināri EUR 20 (studentiem, mācībspēkiem EUR 10), trīs vebināri EUR 30 (Studentiem, mācībspēkiem EUR 15, studentiem iespējams piedalīties visos četros par to pašu summu EUR 15). E. Gascoigne vebināri norisināsies divas dienas pēc kārtas, pirmajā dienā (20.01.) lektore uzrunās aitu audzētājus, otrajā dienā (21.01.) – veterinārārstus. Sava izvēle jānorāda reģistrējoties.

Lai pievienotos vebināram, katram reģistrētam dalībniekam pirms vebināra tiek nosūtīta saite, kas kļūst aktīva 40 min pirms vebināra un skaidra instrukcija kā pievienoties tiešsaistei. Ja vebināra norises brīdī esat aizņemti ar citiem darbiem, saņemsiet vebināra ierakstu un instrukciju, kā reģistrēties tā apskatei.

(Jāatceras – lai iegūtu sertifikātu par dalību vebināros - jāpiedalās tiešraidē vai jānoskatās ieraksti! Ja dalībnieks ir reģistrējies, veicis apmaksu, bet nav piedalījies tiešraidē un nav noskatījies ierakstus, dalības maksa netiek atgriezta un sertifikāts izsniegts netiek.)

Lai sekmīgi pievienotos tiešraidēm nepieciešams:         

  • Dators vai telefons ar skaņu,
  • Labs interneta savienojums,
  • Ja izmantosiet telefonu: Lejuplādēta ZOOM aplikācija, tā ir bezmaksas,
  • Pievienojoties norādīt savu vārdu, uzvārdu (Kvalifikācijas punktu iegūšanai).

Lai reģistrētos vebināriem, nepieciešams: aizpildīt īso reģistrācijas formu, ka atverama  ŠEIT,  epastā vai www.vicinfo.lv un veikt apmaksu par vebināriem uz  VIC kontu:

Veterinārmedicīnas Izglītības Centrs SIA 40003409467
K. Helmaņa iela 8, Jelgava LV – 3004
SEB banka UNLALV2X
LV63UNLA0008000467036

REĢISTRĒJOTIES DALĪBNIEKI SAŅEM REĢISTRĀCIJAS APSTIPRINĀJUMU!

Ja apstiprinājumu dalībnieks nesaņem – tātad reģistrējoties epasts ievadīts neprecīzi un labāk reģistrēties vēlreiz!

Maksājuma uzdevumā lūdzam norādīt: Vebinārs (datums). Vārds, Uzvārds.

Vebināri pieteikti LVB kā kvalifikācijas celšanas pasākums. Sertifikātu par dalību dalībnieki saņems elektroniski!

Pievienots 14/01/2021
Portāla administrators